Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ 1ης Απρίλη 2011


                                
                                                                                 (από την Ρούλα Γεραζούνη)

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΜΕ ΤΟ
ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.
Κ Α Λ Ο   Μ Η Ν Α  Π Λ Η Μ Μ Υ Ρ Ι Σ Μ Ε Ν Ο, ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

απο την κινηση πολιτων : Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.‏

Lambros Olon Stravelakis δημιούργησε το έγγραφο "Γιατί στην Ελλάδα;"
Κάποιοι από εμάς έχουμε ακούσει για την εξέλιξη της ανθρωπότητας όπως εκφράστηκε μέσα από την θεωρία των δονήσεων.
H 7η δόνηση με κεντρικό θέμα την τελετουργία ήταν η βάση της κοινωνίας μας πριν κάνουμε ιδιαίτερο πολιτισμό. Όταν ο χορός της βροχής και η επίκληση στην θεά Δήμητρα θα έσωζε την σοδειά μας ήταν η εποχή της τελετουργίας Απομεινάρι αυτής της εποχής σήμερα είναι η ανάγκη μας για οργανωμένη θρησκεία - ακόμα και αν νιώθουμε την αλήθεια ότι ο Θεός είναι παντού, θέλουμε και τους ιερείς με τα άμφια να ψέλνουν επαναλαμβανόμενους ύμνους κάθε χρόνο.
Η 6η δόνηση χαρακτηρίστηκε από την αφοσίωσή μας σε ηγέτες και δόγματα. Όταν ο Μ. Αλέξανδρος και εν ζωή αλλά και μετά τον θάνατό του όριζε την πολιτισμένη δύση, όταν ο Χριστιανισμός όριζε τον μισό πλανήτη μέσω των  ιεραποστόλων και όταν Καθολικισμός πολεμούσε με σταυροφορίες κάθε άλλο δόγμα και θρησκεία ήταν η εποχή των δογμάτων και των ηγετών. Απομεινάρι αυτής της εποχής ήταν η έχθρα μεταξύ κομουνισμού και καπιταλισμού την δεκαετία του 80'.
Η 5η δόνηση είναι αυτή της επιστήμης. Στην αρχαία Ελλάδα κάποια στιγμή είπαν ότι ούτε η τελετουργία ορίζει την πραγματικότητα, ούτε το δόγμα. Ο Σωκράτης, ο Θαλής, ο Ξενοφώντας αλλά και τόσοι άλλοι πρωτο-επιστήμονες δίδαξαν τι πάει να πει αντικειμενικότητα και επιστήμη. Αν και αυτή η γνώση χάθηκε στους επόμενους αιώνες, αναγεννήθηκε στο τέλος του μεσαίωνα και έφερε την εποχή της επιστήμης μέσα από την Ευρωπαϊκή αναγέννηση. Ο ρόλος της Ελλάδος ήταν να μπολιάσει την ανθρωπότητα με την γνώση και την σοφία που κάποια στιγμή θα ήταν απαραίτητη για να ανέβει σκαλοπάτι η ανθρωπότητα. Τώρα ζούμε την εποχή της επιστήμης. Ίσως και να είμαστε κοντά στο τέλος αυτής της εποχής.
Η 4η δόνηση, η δόνηση που έρχεται τώρα είναι η δόνηση της αρμονίας λογικής και συναισθήματος. Είναι η εποχή που θα εκμεταλλευτούμε την πρόοδο που κάναμε με την επιστήμη και την λογική για να επηρεάσουμε τα συναισθήματά μας. Ένας τρόπος που συνέβαινε αυτό ήταν η προπαγάνδα που δίδασκε μίσος (βλέπε Χίτλερ), τώρα έχουμε την τηλεόραση που προβάλει τον φόβο μέσα στα περισσότερα νοικοκυριά, και (αν περνάει από το χέρι μου) στο κοντινό μας μέλλον θα έχουμε την νέα στοχοθέτηση της κοινωνίας μας βάζοντας μπροστά την ευτυχία.
Η Ελλάδα έχει το παρελθόν να μπολιάσει την ανθρωπότητα με νέα σοφία, και όπως κατάφερε να μπολιάσει τον δογματισμό και την τελετουργία με την επιστήμη, έτσι θα μπορούσε και τώρα να θυμίσει στην ανθρωπότητα ότι η ευτυχία είναι το υπέρτατο αγαθό και όχι το χρήμα. Έτσι μπορεί να πείσει την επιστήμη να εργαστεί για την ευτυχία του ανθρώπου αντί για το χρήμα.

ΥΓ1. Όλες οι εποχές χρωματίζονται από όλες τις δονήσεις, και κάθε άνθρωπος χρωματίζεται με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι αμιγώς δογματικοί ή αφοσιωμένοι στη τελετουργία, και αυτό δεν είναι κακό! Αλλά κάθε εποχή έχει την τάση να ξεφύγει από την προηγούμενη δόνηση, να αφομοιώσει την δόνηση της εποχής της και σιγά σιγά να φέρει την επόμενη δόνηση.
ΥΓ2. Η 3η δόνηση που λίγοι άνθρωποι έχουν τάση να βιώσουν επικεντρώνεται στην εγκατάσταση της ενεργού νοημοσύνης (συνένωση υποσυνείδητου και συνειδητού) και στον παράδεισο. Η 2η δόνηση επικεντρώνεται στην αγάπη τη σοφία και τη Γνώση και βοηθά τον άνθρωπο να αποταυτιστεί από το υλικό του σώμα με τρόπο που σήμερα δεν καταλαβαίνουμε και σπάνια υποψιαζόμαστε Η πρώτη δόνηση έχει σχέση με την θέληση, τον Λόγο, την αναγέννηση και την δημιουργία. Ίσως το πιο κοντινό πράγμα που βιώνει ο άνθρωπός σήμερα είναι η ηδονή του καλλιτέχνη/δημιουργού την ώρα της κορυφαίας έμπνευσης.