Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Α Ρ Μ Ο Ν Ι Α Σ :


ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ                 22-23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ



                       
Σας περιμένουμε με χαρά σε αυτό το ταξίδι-εμπειρία για να διερευνήσουμε μαζί αχαρτογράφιτες περιοχές της ύπαρξής μας.
 Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση  που θα έχουμε ξανά κοντά μας την εξαίρετη κυρία Καζάκου διακεκριμένη επιστήμονα, χαρισματικό άτομο, επιτυχημένη και πολύ αγαπητή στο χώρο που ειδικεύτηκε και υπηρετεί  με αφοσίωση και αγάπη, το χώρο των συστημικώναναπαραστάσεων. Θα περάσουμε μαζί δυό μέρες που σίγουρα θα μας βοηθήσουν να πάρουμε απαντήσεις -- λύσεις και να προχωρήσουμε ακόμα πιο βαθιά στη δρόμο της πνευματικής μας εξέλιξης.
 Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό.
 Το Σάββατο  αρχίζουμε στις 9 το πρωί και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 7 το βράδυ τ (ώρα άφιξης 10 λεπτά πριν την ώρα έναρξης)
    Θα γίνονται συχνά διαλείμματα και το μεσημέρι του Σαββατου  θα έχουμε 1 ώρα διακοπή για ελαφρύ γεύμα στο χώρο (φέρετε μαζί σας κάποιο φρούτο η σάντουιτς αν θέλετε).
Την Κυριακή 24 όποιος θέλει μπορεί  να κάνει ατομικά ραντεβού.
Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε θερμή παράκληση να το δηλώσετε έγκαιρα για να μας βοηθήσετε στην καλύτερη οργάνωση.
Για δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις τηλ. στο
 στο κιν. 69 488 29 727 (Ρούλα)
η κιν. 69 748 11 122 (Γιώργος)

 Η Γκέρντα Καζάκου είναι απόφοιτος κοινωνικής παιδα-γωγικής και ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κιέλου με Μ.Α. του Παν/μίου Φρανκφούρτης (DrPhil. με βαθμό άριστα) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Συστημικής Αναπαράστασης <Bert Hellinger> στην Αθήνα. Θα σας οδηγήσει στα θαυμαστά πεδία που ανοίγει η μέθοδος της ΣυστημικήςΑναπαράστασης (Σ.Α.).


Τη μέθοδο θεμελίωσε ο Γερμανός φιλόσοφος Bert Hellinger στην δεκαετία '80. Από τότε έχει αναπτυχθεί ραγδαία και εφαρμόζεται σε πάρα πολλές χώρες ανά το κόσμο. Είναι μια εμπειρική-βιωματική μέθοδος βραχείας θεραπείας με μακροχρόνια αποτελέσματα. Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να συνειδητοποιήσουν και να αλλάξουν συναισθήματα και συμπεριφορές που τους εμποδίζουν να ζήσουν μια πλήρη ζωή.
Η Σ.Α. διεξάγεται από ομάδες ανθρώπων που αναζητούν την αυτογνωσία, αλλά και την επίλυση επίκαιρων προβλημάτων με τη καθοδήγηση έμπειρου συντονιστή. ‘Ενας ενδιαφερόμενος θέτει το αίτημάτου και επιλέγει αντιπροσώπους για τα βασικά πρόσωπα του συστήματος που θέλει να κοιτάξει (οικογένεια προέλευσης, τωρινές σχέσεις με το σύντροφο, τα παιδιά, τους συναδέλφους  του …). Στήνει τους εκπροσώπους στο πεδίο ανάλογα με την εσωτερική εικόνα που έχει για τις σχέσεις ανάμεσα τους.
Μετά κάθεται και παρατηρεί αυτά που αρχίζουν να εξελίσσονται στο πεδίο.
Ο αντιπρόσωπος δεν « παίζει ρόλους » αλλά παρατηρεί το σώμα του, αν υπάρχουν αισθήματα (κρύο, ζέστη, μούδιασμα, πόνος, πνίξιμο, εμετό κτλ) ή συναισθήματα (θυμός, οδύνη, γέλια κτλ) ή τάσεις για μετακίνηση, αλλαγή στάσης κτλ. Αφήνει να εκφράζονται αυτά τα μηνύματα, με εμπιστοσύνη στο σώμα του, χωρίς να κρίνει και χωρίς να προσπαθήσει να καταλάβει.
      Ο συντονιστής παρεμβαίνει προσεκτικά με ερωτήσεις ή προσθέτοντας και άλλους αντιπροσώπους. Αφήνει να εξελίσσονται τα δρώμενα, μέχρι που το πεδίο δεν δίνει άλλες πληροφορίες, είτε γιατί έχει φανερώσει μια εικόνα λύσης, είτε μια σημαντική πληροφορία που δεν το είχε συνειδητοποιήσει ο ενδιαφερόμενος και που τώρα μπορεί να τη εξετάσει συνειδητά για να την εντάξει στη ζωή του.
Σας περιμένουμε με χαρά σε αυτό το ταξίδι-εμπειρία για να διερευνήσουμε μαζί αχαρτογράφητες περιοχές της ύπαρξής μας.