Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Τι είναι η αυτοφαγία;





Η λέξη σημαίνει κυριολεκτικά αυτός που τρώει τον εαυτό του. Ουσιαστικά, αυτός είναι ο μηχανισμός του σώματος για να απαλλαγούμε από όλα τα παλιά “μηχανήματα” κυττάρων (οργανιδία, πρωτεΐνες και κυτταρικές μεμβράνες). Πρόκειται για μια οργανωμένη, ομαλή διαδικασία για την αποδόμηση και ανακύκλωση κυτταρικών συστατικών.

Η στέρηση θρεπτικών συστατικών είναι το κλειδί ενεργοποίησης της αυτοφαγίας. Θυμηθείτε ότι η γλυκαγόνη είναι η αντίθετη ορμόνη της ινσουλίνης. Εαν η ινσουλίνη ανεβαίνει, η γλυκογόνη κατεβαίνει. Εάν η ινσουλίνη μειώνεται, η γλυκογόνη ανεβαίνει. Καθώς τρώμε, η ινσουλίνη ανεβαίνει και κατεβαίνει η γλυκαγόνη. Όταν δεν τρώμε η ινσουλίνη κατεβαίνει και η γλυκαγόνη ανεβαίνει. Αυτή η αύξηση της γλυκαγόνης διεγείρει τη διαδικασία της αυτοφαγίας. Στην πραγματικότητα, η νηστεία (αυξάνει τη γλυκαγόνη) παρέχει τη μεγαλύτερη ώθηση στην αυτοφαγία. Αυτό είναι στην ουσία μια μορφή κυτταρικού καθαρισμού. Το σώμα αναγνωρίζει παλαιό κυτταρικό εξοπλισμό και το σηματοδοτεί για να το καταστρέψει. Η συσσώρευση όλων αυτών των σκουπιδιών μπορεί να είναι υπεύθυνη για πολλές από τις επιδράσεις της γήρανσης.

Ετσι  η  νηστεία  είναι 
πολύ  ωφέλιμη !!


http://optimalhealth.gr/2016/11/02/how-to-renew-your-body-nisteia-autofageia/


Η  άσκηση  επίσης,  είναι  τρόπος 
προώθησης  της  αυτοφαγίας.

https://www.clickatlife.gr/your-life/story/92596/gnorizete-ti-einai-i-autofagia

http://www.iatropedia.gr/diatrofi/giati-pire-nompel-o-dr-osoumi-ti-einai-aftofagia/67120/

Η υπερβολική αυτοφαγία οδηγεί 
σε γήρανση και ασθένειες.
 Η ισορροπία είναι απαραίτητη.
Ακολουθούμε τον φυσικό κύκλο της ζωής :
- καλό φαγητό και ασιτία ενδιάμεσα.
 Γι' αυτό είναι ανόητο να τρώμε κάθε 2 με 3 ώρες! Αυτό επιτρέπει την ανάπτυξη των κυττάρων κατά τη διάρκεια του φαγητού και κυτταρικό καθαρισμό κατά τη διάρκεια της ασιτίας. Ισορροπία. 
Η ζωή έχει να κάνει πάντα με ισορροπία.