Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.



Γιωργος Περικος :
 Από τους «αγανακτησμενους» της πλατειας Χιου.
Ποιοι ειμαστε :
Πολιτες αγανακτησμενοι ειμαστε, που φθασαμε στο σημειο να πουμε :«δεν παει άλλο». 

Βρεθηκαμε στην πλατεια, σ ένα δημοσιο χωρο, αυθορμητα και χωρις κανενα σχεδιασμο, για να να διαμαρτυρηθουμε για την σημερινη κατασταση.
Εχουμε καταλαβει ότι οι πολιτικοι δεν αγωνιζονται για τα συμφεροντα τα δικα μας, παρα τα δικα τους και οσων πραγματικα εκπροσωπουν. Αφου κακοποιησαν καθε εννοια δημοκρατιας, μας οδηγουν τωρα στην εξαθλιωση και τον εξευτελισμο.

Ειμαστε πολιτες με ελευθερη σκεψη και «ανοιχτοι» σε κάθε αποψη, αλλα παντα μεσα από πραγματικα δημοκρατικες διαδικασιες, με σεβασμο και αλληλεγγυη στον διπλανο μας.   
Ειμαστε ειρηνιστες και πολιτικοποιημενοι, όχι όμως κομματικοποιημενοι
και θελουμε να συνεχισουμε να λειτουργουμε ετσι. Ξερουμε ότι πολλοι θαθελαν να μας ενταξουν στις κομματικες τους λογικες και τακτικες, καθως και ότι αλλοι θαθελαν να μας οδηγησουν στην βια για να βρουν την αφορμη να μας δυαλυσουν. Δηλωνουμε λοιπον, ότι είναι ευπροσδεκτος  κάθε πολιτης  που θελει να ενωθει με  τους αγανακτησμενους της πλατειας Χιου, αλλα είναι ανεπιθυμητο κάθε ατομο ή ομαδα 

που χρησιμοποιεί βία ή που προσπαθει να επιβαλει κομματικες λογικες και δρασεις. Δεν τις χρειαζομαστε.
Δεν υπαρχει κανενας αρχηγος, καμμια εξουσια. Ολες οι αποφασεις παιρνονται μεσα από τις συνελευσεις. Από ολους μας.
Δεν εχουμε κανενος ειδους προμελετημενης οργανωσης. Αυτοοργανονομαστε και αυτοσχεδιαζουμε, χωρις «πρεπει». Ο καθενας προσφερει από «καρδιας», ότι μπορει, και είναι υπευθυνος για τον εαυτο του και τις πραξεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: